titul
НОВИНИ И СЪБИТИЯ

Настоящи събития:

ataПроект “Бъди... в Лабиринт”
Център за съвременно изкуство – Пловдив, баня Старинна
Представления на 21.03.06 от 19.00 часа и 22.03.2006 от 11.00 часа.
Лабиринт - Театърът на Сетивата в основата си е насочен към усещанията, както на актьора, така и на зрителя. Това е изкуство, което e насоченo към разгръщането на чувства, породени от петте ни сетива - слух, вкус, зрение, допир и мирис. В динамичното ни, стресово ежедневие нашата чувствителност е силно застрашена. Сетивата ни сякаш са притъпени и ние забравяме радостта от ВДИШВАНЕТО, ВИЖДАНЕТО, ЧУВАНЕТО, ВКУСВАНЕТО, ДОКОСВАНЕТО. Чрез използването на актьорски техники и похвати в алтернативно пространство, подбрани и тестувани в предишни проекти “преминаването през Лабиринта” дава възможност на публиката да се потопи в една среда и да НАМЕРИ отново предизвикателства вътре в себе си...
Този проект се реализира от Сдружение за изкуство и образование “БИВЕДА”, с помощта на Европейската общност, като част от програма МЛАДЕЖ, координираща се от Националната агенция на младежта и спорта, Университетски театър “Театър на голия охлюв” към Нов Български Университет, Драматичен театър – Пловдив, Община Пловдив и Cynefin – Art for Soul(UK).

ata„Вечер на творческите индустрии“
Център за съвременно изкуство – Пловдив, баня „Старинна“
на 10 март /петък/ от 21.00ч., Входът е свободен.
Изложба (от 10 до 16 март):
Ще бъдат представени избрани произведение на съвременното изкуство, реализирани през последните години в Център за съвременно изкуство от пловдивски автори. Обекти, инсталации, фотография, видео и слайд представяне на реализирани проекти.
куратор: Емил Миразчиев
Участници: Асен Кръстенов, Веселина Сариева, Велизар Димчев, група „Ръб“, Димитър Митовски, Дейвид Хейууд, Емил Миразчиев, Иван Тошков, Ицко Мазнев, Йоханнес Артинян, Мария Джелебова, Надя Генова, Наташа Кюпова, Румен Жеков, Севдалина Кочевска, Таня Абаджиева.
Авторска музика:
21.00ч. - CARDIODRIVE
Момчетата от CARDIODRIVE ще забият на живо. А също и ще представят първия си видеоклип „Fishing“!
22.00ч. - ??лиан Тунтев – electro-clash.
След Лондонска сцена, това ще е първото му представяне у нас. Авторът ще представи най-яките си парчета, неиздавани до сега.
„Вечер на творческите индустрии“ е част от проекта „Творчески градове“ на Британски съвет.


ataСред 12-те получени кандидатури за резидентна програма в Грац, Австрия Сдружение Изкуство Днес селектира 5 участници, които да участват на последна инстанция пред асоциация за съвременно изкуство < rotor >. Имената са Коста Тонев, Весела Михайлова, Светлана Мирчева, Илия Ламбов и Нено Белчев. Техните презентационни материали бяха изпратени в Грац и колегите от < rotor > избраха за победител в конкурса Коста Тонев. Благодарим на всички за проявения интерес и участието и се надяваме да се включвате и в бъдещи наши инициативи.

ataСъвместна Резидентна програма на Сдружение "Изкуство днес" (Център за съвременно изкуство – Пловдив) и < rotor > association for contemporary art, Грац, Австрия http://rotor.mur.at
Кратко описание на проекта: Сдружение "Изкуство днес" (Център за съвременно изкуство – Пловдив) и < rotor > association for contemporary art стартират съвместна резидентна програма за 2006. В нея ще вземат участие един български и един австрийски артист, които ще пребивават по 1 месец съответно в Грац, Австрия и Пловдив, България. Целта на програмата е активизиране на връзките между артистите и артистичните общности, създаване на нови контакти и възможности за съвместни проекти. Сдружение „Изкуство днес“ (Център за съвременно изкуство – Пловдив) набира кандидатури за българския участник в програмата, който в продължение на един месец ще пребивава в Грац, Австрия. Могат да кандидатстват артисти от различни области, без ограничение на медията. Не е задължително да се реализира проект по време на престоя. В края на резиденцията артистът ще представи пред публика своята досегашна работа и проектите, които е реализирал. Българският резидент е поканен да пребивава в Грац между 27 февруари и 31 март 2006. Осигурен му е апартамент в центъра на града. Покрити са пътните разходи (с влак или евтин полет), предоставят се по 25 евро на ден за периода на престоя (максимум до 700 евро).

Необходими материали за кандидатстване:
* Биография
* Информационни материали за досегашна дейност (копия), желателно на CD, DVD.
Документите трябва да бъдат изпратени по пощата до 8.02.2006.

Адрес:
Сдружение "Изкуство Днес"
Център за съвременно изкуство - Пловдив
ул."Константин Стоилов" 36
Пловдив 4000

за повече информация:

тел. 032/ 638868
email: arttoday(at-symbol)arttoday.org

Резултатът от селекцията ще бъде оповестен в периода 10 – 15 февруари на сайта на Център за съвременно изкуство – Пловдив www.arttoday.org

ataЦентър за съвременно изкуство – Пловдив, баня Старинна представя: Последната, седма серия на Литературния сериал
19 ноември (събота) от 18 ч. Ще бъдат представени две литературни инсталации: "Безакустично", стенскрипт с автор Мария Радулова и “Стеснение на пътя”, стая за четене на поетичния цикъл “ощ” с автор Веселина Сариева. Литературните инсталации ще останат в Център за съвременно изкуство – Пловдив до 26 ноември 2005 г.

Събитието се осъществява с подкрепата на Швейцарската културна програма в България, в сътрудничество със Сдружение “Изкуство днес”.
Архив страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

Седмица на Съвременното Изкуство:

Aрт Позитив:

Фронт за Комуникация - Проект за нови медии и теория

 Критика на чистия образ - между ментето и цитата

 

Гостуващи изложби:

 

© Сдружение Изкуство Днес 2009

xhtml nosp