titul
НОВИНИ И СЪБИТИЯ

Настоящи събития:

ata
Сдружение „Изкуство днес“


АРТ ПОЗИТИВ - 2023


ataЕКО

Арт Позитив е проект силно повлиян от актуалността на времето и всяка година поставя задачи пред артистите, свързани с осмислянето и въплатяването на ключови в момента теми. Авторите имат пълна свобода да изразят себе си чрез всеки формат на съвременното изкуство – видео, инсталация, живопис, фотография, пърформанс и прочие. Те работят поотделно, но заедно като в творческа лаборатория инсталират творбите си в пространството на галерията, което допринася за за тяхното вдъхновение и опит и обогатява цялостната артистична среда в град Пловдив.
Тази година Арт Позитив, освен че повдига темата за еко-устойчивост, връзка с околната среда и съзнателна консумация, ще осъществи изложба, която се стреми да е с възможно най-малко отпадък (zero waste) и всички произведения в нея да бъдат предимно от органични или рециклирани материали (recycle, up-cycle). По този начин освен, че се отразява самата нужда на човечеството в момента за „завръщане“ и интегриране на природния начин на мислене, се дава възможност да се изследват различните практики в изкуството, свързани с един по-екологичен и ограничен начин на създаване и представяне на творческия продукт.

Артистите в изложбата са : Велина Христова, Гергана Табакова, Дориан Болка, Ду Сяокун, Евгени Младенов, Евелина Нова, Емил Миразчиев, Ива Вачева, Иван Иванов, Надя Генова, Осман Юсеинов, Райчо Станев, Саркис Нерсесян, Севдалина Кочевска, Соня Митова, Харита Асумани, Цветанка Борносузова, Цветелина Ангелова, Явор Костадинов.

Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града, Гьоте-нститут България

Медийни партньори: BNT2, въпреки.com, Katra FM, Под Тепето, Медия Кафе, Капана

Арт Позитив е проект на Сдружение „Изкуство днес“, член на международната мрежа от немски културни общества в чужбина на Гьоте-институт.

Всеки уикенд – събота и неделя от 16 ч. ще се провеждат турове, с които публиката да се запознае с произведенията в изложбата, формата на проекта, основните послания и „еко“ практиките, използвани от артистите. Може туровете да бъдат водени двуезично – български и английски. Не са нужни записвания. Вход – свободен.
Туровете се водят от Калина Пейчева – изкуствовед, с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".


ata
Сдружение „Изкуство днес“


АРТ ПОЗИТИВ - 2023


ataОТВОРЕНА ПОКАНА

Галерия Капана, Пловдив

Новото издание на Арт Позитив повдига темата за екологичното в изкуството, еко-устойчивост, връзката на човека с околната среда и съзнателна консумация в съвременното общество.
Тази година от Сдружение Изкуство Днес ще организираме изложба, която да бъде с възможно най-малко отпадък и токсичност на материалите. Авторите са насърчени да предложат произведения, които освен, че са свързани концептуално с екологичния дискурс, са и създадени от органични или рециклирани материали (recycle, upcycle), които в последствие могат да бъдат използвани или трансформирани в други артистични творби и не генерират отпадък.
По този начин се отразява самата нужда на човечеството в момента за „завръщане“ и интегриране на природния начин на мислене и в същото време ще се осъществи изследване на различните екологични практики в изкуството.
Ключови думи:
-Устойчивост
- Съзнателност
- Ефективен алтруизъм (изкуството като друг инструмент за екологичен активизъм)
- Рециклиране (recycle; upcycle)
- Без отпадък (zero waste)
- Екологичност на материалите
- Нулева емисия
- Природно-човешко

Изложбата ще се проведе м. март (втората половина) - м. април

За кандидатстване изпратете CV и проект на office@arttoday.org до 5-ти Февруари.


ata
Сдружение „Изкуство днес“
Архив страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

Седмица на Съвременното Изкуство:

Aрт Позитив:

Фронт за Комуникация - Проект за нови медии и теория

 Критика на чистия образ - между ментето и цитата

 

Гостуващи изложби:

 

© Сдружение Изкуство Днес 2009

xhtml nosp