titul
НОВИНИ И СЪБИТИЯ

Настоящи събития:

ataСдружение "??зкуство днес" гостува на Гьоте ??нститут София като представя изложба от избрани творби и презентации на кураторски проекти, реализирани в Център за съвременно изкуство - Пловдив. Публиката ще се запознае с дейността на един от най-активните културни центрове извън столицата и неговата роля за развитието на артистичната сцена в Пловдив. Дейността на Центъра се осъществява от сдружение "??зкуство днес", което предлага на вниманието на зрителите видео презентации и произведения от четири големи проекта реализирани в Центъра - "Седмица на съвременното изкуство", дванадесет издания, "Арт позитив", три издания, "Фронт за комуникация", три издания и "Международен проект за ниски и високи техники в съвременното медийно изкуство". Тези проекти са основно, програмно съдържание на Центъра и са израз на неговата културната политика насочена към продукция, анализ и презентация на алтернативни и експериментални артистични форми.
Откриване 25 октомври от 18.00.
??зложбата ще продължи до 24 ноември 2006.

ataСдружение ??зкуство днес
Център за съвременно изкуство - Пловдив, баня Старинна
CARMEN
танцов спектакъл на Ана Карака??ева
по музика на Ж. Бизе, Пано Мануилидис и др.
"...и когато ръцете му захапали раменете и и дъвкали и преглъщали гърба и, той казал:
- толкова си твърда, като че за първи път те докосва човек."
20.10.2006 /петък/ и 21.10.2006 /събота/ от 20.00,
вход 2 лв.


ataСдружение "??зкуство днес" представя изложба на 18 млади автори с 46 фотографии участвали в Първото издание на конкурс за дигитална фотография на тема "Рискови територии". Откриване 13.10 петък от 18.00ч. в Център за съвременно изкуство, баня "Старинна". Ограничен тираж от фотографиите на някои от участниците, оформени като пощенски картички ще се продават с благотворителна цел - реконструиране сградата на центъра. Участници: Александър Гроздановски, Александър Цанев, Атанас Буковинов, Вероника Попова, Виктор Божиков, Владимир Друмев, Владислав ??лиев, Георги Димитров, Димитър Атанасов, ??вайло Петров, ??лия Танчев, Йосив Астурков, Лора Нейкова, Младен Пенев, Симеон ??гнатов, София Таскова, Маноела Вълкова, Явор ??ванов.

Наградени автори: Първа награда не се присъжда. Две втори награди: Младен Пенев, Симеон ??гнатов и трета награда Вероника Попова.


ataРезултати от Резидентната програма за артисти и куратори:
Организатори: Сдружение "??зкуство днес", Център за съвременно изкуство - Пловдив и Center for Contemporary Arts Celje, Slovenia
За участие в програмата бе избрана Яна Костова с проект “Между изток и запад: нови артистични реалности в Словения”.

ataОБЩ?? ГРАН??Ц?? - СЕДМ??ЦА НА СЪВРЕМЕННОТО ??ЗКУСТВО 2006
12 септември – 10 октомври 2006
Център за съвременно изкуство – Пловдив, Баня Старинна
Под патронажа на Министъра по европейските въпроси Меглена Кунева
Откриване – 12 септември, 18.30ч.


??зложба „Общи граници“ е в рамките на ежегоден международен проект Седмица на съвременно изкуство, който се провежда от 1995г. и е едно от най-важните събития, организирани от сдружение „??зкуство днес“. Предстоящото дванадесето издание цели да представи произведения на съвременното изкуство от две балкански страни (България и Румъния) в момент, когато те се стремят да преодолеят множество вътре??ни и вън??ни граници, осъществявайки един общ стремеж - членството в Европейския Съюз. “Общи граници” не налага темата за границата, като нещо, което би следвало да се експлицира и интерпретира от творците. Проектът е по-скоро тест за нагласите, съмненията, вярата и опасенията около границите, около новите идентичности при бъдещото членство на двете страни в ЕС. Партниращата организация от Румънска страна е асоциация “Вектор”.
идея и селекция: Емил Миразчиев
Повече за изложбата тук.Архив страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Седмица на Съвременното Изкуство:

Aрт Позитив:

Фронт за Комуникация - Проект за нови медии и теория

 Критика на чистия образ - между ментето и цитата

 

Гостуващи изложби:

 

© Сдружение Изкуство Днес 2009

xhtml nosp