titul
НОВИНИ И СЪБИТИЯ

Настоящи събития:

ata
Заповядайте на откриването на 8 Септември от 20.30 часа - Лапидариум в Стария град.

Фасада видео фестивал събира отново видео изкуство от цял свят в Пловдив. На тазгодишното седмо издание, от постъпилите 160 филма са допуснати до участие 78 творби от 25 държави: Германия, Великобритания, Италия, Канада, Русия, Полша, Испания, Израел, Австралия, Унгария, Турция, Франция, САЩ, Португалия, Колумбия, Дания, Австрия, Япония, Бразилия, Босна и Херцеговина, Холандия, Иран, Индия, Сърбия.
В три поредни вечери - 8, 9 и 10 септември, пловдивчани и гости на града ще имат възможността да се запознаят с най-новите тенденции в областта на видео изкуството. Публичното пространство и фасадите ще заживеят и ще се превърнат в светлинни екрани отразяващи чувствителността и посланията на видео творците от седем континента. Локациите отново са три – Братска Могила, Кметство Тракия и Лапидариум в Стария град, където на 8 септември от 20.30 часа ще бъде официалното откриване и ще бъде обявен носителят на наградата на Фасада видео фестивал за 2016 година. Не пропускайте и станете част от преживяването ВИДЕОИЗКУСТВО.

С подкрепата на Община Пловдив и Гьоте институт.
В партньорство с Фондация Пловдив 2019.

Медийни партньори:
БНТ 2, въпреки.com, Радио катра FM, Медия кафе, Под тепето и Капана.

www.facade.arttoday.org

7th Edition Facade Video Festival


ataСдружение Изкуство Днес
Център за съвременно изкуство - Пловдив
Баня Старинна

представя

СЕДМИЦА НА СЪВРЕМЕННОТО ИЗКУСТВО 2016

проект МУЗЕЯТ РЪБ

откриване 03.09.2016 г. от 18 часа

ataЦентър за съвременно изкуство – Пловдив представя една уникална експозиция, събрала най-важните, съхранени произведения на легендарната група "РЪБ". Една от първите неформални, артистични групи в България е сформирана през 1989 година във време на дълго чакани обществени промени от тоталитариъм и партийната диктатура към свобода на идеи, от сковаващи клишета и наложени символи в изкуството към свобода на изразяване. Групата събира 12 единомишленици, живеещи и работещи в един ритъм, създаващи работите си в общата атмосфера на опианяваща еуфория от усещането за свобода - Албена Михайлова, Венета Маринова, Димитър Келбечев, Димитър Митовски, Емил Миразчиев, Ивайло Григоров, Игор Будников, Кольо Карамфилов, Моника Роменска, Надя Генова, Павел Алберт, Румен Жеков. В изложбите и акциите си "ръбовете" атакуват възприятията на публиката с една нова естетика, като се стремят да разклатят съществуващите модели в мисленето. Чрез тези творци, град Пловдив - градът на художниците, пише своята нова история на изкуството.
Изложбата “Музеят Ръб” представя произведения от основните изложби на група "Ръб", както и снимков и документален материал за нейната дейност.

Музеят РъБ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и Гьоте институт.

Медийни партньори:
БНТ 2, въпреки.com, Радио катра FM, Медия кафе, Под тепето и Капана.

Работно време:
ВТОРНИК - НЕДЕЛЯ
11.00 ч. - 19.00 ч.
Обедна почивка: 13.00 - 14.00 ч.
Почивен ден ПОНЕДЕЛНИК
вход 1лв.
за учащи - вход свободен


ataСдружение Изкуство Днес
Център за съвременно изкуство - Пловдив
Баня "Старинна"

ata

АРТ ПОЗИТИВ 2016

"НЕГАТИВ"
14-30 юни 2016

Откриване 14 юни /вторник/ от 18.00 часа.Живеем в дуалистичен свят. Всичко води след себе си или е предшествано от своята противоположност. Дойде момента, в който “Арт позитив” се изправя пред една неизбежна противоположност – “Ннегатив”.
Автор на темата на тринадесетото издание на проекта “Арт позитив” е Асен Кръстенов. Той освобождава махалото от неговата “позитивна” кулминация и го засилва в противоположна посока. Фиксираната “плоскост” на действие на Арт позитив се завърта за да видим обратната страна:
ВИТИЗОП ТРА – НЕГАТИВ
Идеята не е в буквализма, нито във формалната реакция на тотално отрицание или деструктуриране. Сред безбройните трансформации, които преживява изкуството то многократно се завръща в състоянието да бъде опозиция на самото себе си.
В това е идеята на бъдещата изложба, да се даде израз на противоположността на очакваното. В този смисъл авторите могат да открият другия полюс на своята творческа двойнственост. Личния манифест от избрани естетически норми и художествени практики може да претърпи драстична промяна. Какво е онова от другата страна на “медала”? Силен ли е контрастът?

Тема:Асен Кръстенов
Концепция: Надя Генова
Участници: Албена Михайлова, Дамян Христов, Димитър Митовски, Емил Миразчиев,
Илия Ламбов, Маргарита Попова, Надя Генова, Павел Найденов, Севдалина Кочевска.

Арт Позитив се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и Гьоте институт.

Медийни партньори:
Радио катра FM, Медия кафе, Под тепето и Капана.

Работно време:
ВТОРНИК - НЕДЕЛЯ
11.00 ч. - 19.00 ч.
Обедна почивка: 13.00 - 14.00 ч.
Почивен ден ПОНЕДЕЛНИК
вход 1лв.
за учащи - вход свободен

ИЗЛОЖБА

Емил Миразчиев, видеоинсталация, "Одрин 8"
Архив страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

Седмица на Съвременното Изкуство:

Aрт Позитив:

Фронт за Комуникация - Проект за нови медии и теория

 Критика на чистия образ - между ментето и цитата

 

Гостуващи изложби:

 

© Сдружение Изкуство Днес 2009

xhtml nosp